Sute de români au stat toată noaptea la coadă pentru a prinde un post de “căpşunar” în Spania. Care sunt condiţiile de lucru şi cât se câştigă

Peste 250 de femei din 14 judeţe din zona de est a ţării s-au înghesuit, luni, încă de la ora 03.00 dimineaţa, la un târg organizat de Agenţia de Şomaj Vaslui, unde se ofereau câteva sute de locuri de muncă în Spania, la cules de căpşuni, cu 40 de euro ziua de muncă.

capsuni

 

Femeile, venite şi de la sute de kilometri depărtare, au participat la un târg organizat de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Locurilor de Muncă Vaslui, în colaborare cu un angajator spaniol, potrivit gândul.info.

Potrivit sursei citate, salariul oferit de angajatorul spaniol este de 39,48 de euro pe zi, contribuţiile datorate de cei care vor lucra fiind de doi la sută impozit şi 113 euro asigurare socială. Cazarea este oferită contra sumei de un euro pe zi.

Timpul de lucru este de şase ore şi jumătate pe zi, respectiv 39 de ore pe săptămână împărţite în şase zile, a şaptea zi, care nu este obligatoriu să fie duminica, fiind liberă. Data angajării este mijlocul lunii februarie, durata estimată a contractului fiind de trei luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.