Alegeri europarlamentare 2014: Monica Macovei, locul 2 pe lista PDL pentru al doilea mandat in PE

Europarlamentarul PDL Monica Macovei ocupa pozitia a doua a listei PDL pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

monica-macoveiIn varsta de 55 de ani, Monica Macovei se afla pentru prima oara in Parlamentul European, candidand pentru un al doilea mandat de eurodeputat.

Monica Macovei a fost ministru al Justitiei in perioada decembrie 2004 – aprilie 2007, in timpul mandatului de premier al lui Calin Popescu Tariceanu, arată Ziare.com.

De profesie avocat, europarlamentarul nu a fost niciodata membru al Parlamentului Romaniei, activand in Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania – Comitetul Helsinki (APADOR – CH), intre anii 1996 si 2004. A fost vicepresedinte si pe urma presedinte al Asociatiei, in perioada 2001 – 2004.

In luna martie 2013, Monica Macovei a candidat la sefia PDL, impotriva lui Vasile Blaga si a Elenei Udrea. Castig a avut Vasile Blaga, cu 2.344 de voturi, in timp ce europarlamentarul a obtinut doar 209 voturi.

Activitatea in Parlamentul European, in cifre

Eurodeputatul are 1.275 de activitati (locul 3 in randul europarlamentarilor romani) in Parlamentul European, potrivit MEPranking.eu. Ea are 500 de luari de cuvant in plenul Parlamentului, precum si 163 de intrebari parlamentare.

Punctul sau forte il constituie insa rapoartele, avand nu mai putin de 40, in calitate de raportor si alte 48 in calitate de raportor alternativ. Cu un total de 88 de rapoarte, se afla detasat pe primul loc in delegatia Romaniei din PE si pe locul 7 in randul tuturor europarlamentarilor. In plus are si 321 de propuneri de rezolutie.

Monica Macovei are de asemenea o prezenta de 88 la suta la sedintele din Parlamentul European.

Totodata, in cadrul Parlamentului European, este presedinte in Delegatia la Comisia parlamentara de cooperare UE-Moldova, dar si membru in Conferinta presedintilor de delegatie, Comisia pentru control bugetar, Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne si in Delegatia la Adunarea Parlamentara Euronest, precum si membru supleant in Comisia pentru afaceri externe si in Delegatia la Comisia parlamentara mixta UE-Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, potrivit paginii sale de pe site-ul Parlamentului European.

Mai multe informatii despre activitatea europarlamentarului, AICI.

 

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.