Connect with us

Dan Motreanu

Covid-19: Eurodeputatul Dan Motreanu transmite lista resurselor educaționale online gratuite, puse la dispoziție de Comisia Europeană

Published

on

© Dan Motreanu/ Facebook

Într-o postare pe Facebook, eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) transmite lista resurselor educaționale online gratuite, puse la dispoziție de Comisia Europeană, atât pentru elevi/studenți, cât și pentru profesori.

Lista resurselor educaționale online gratuite, puse la dispoziție de către Comisia Europeană:

1️⃣. Pentru elevi/studenți:

  •  Schimburi de experiență virtuale Erasmus+ – cursuri online și webinare din toate domeniile de activitate, susținute de profesori din toată Europa ? https://bit.ly/2QWKkPh
  •  Spațiul Învățării – platformă online cu jocuri, cărți sau materiale interactive dedicate îmbunătățirii cunoștințelor europene pentru elevi de toate vârstele ? https://bit.ly/3ayvwhG

2️⃣. Pentru profesori:

  •  Institutul European al Inovării și Tehnologiei – cursuri dedicate profesorilor, specializate în activitatea didactică online
    ? https://bit.ly/346Sev7
  •  CAnVASS+ – un program pentru editare video simplu de utilizat și intuitiv, dedicat profesorilor care vor să își transpună orele în mediul virtual ? http://canvass.media/
  • Platforma „School Education Gateway” – portal cu resurse dedicate activității pedagogice și materiale explicative ce pot fi folosite cu elevii în activitatea de predare ? https://bit.ly/2Us9VSi

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu consideră că Directiva Mierii ”trebuie modificată semnificativ” pentru a îmbunătăți informarea consumatorilor și pentru a combate frauda și falsificarea mierii

Published

on

© European Union 2023 - Source : EP

Eurodeputatul Dan Motreanu a propus alături de alți colegi din Parlamentul European noi norme ”de etichetare pentru amestecurile de miere cu obligația de a indica fiecare țară de origine în ordinea descrescătoare a procentului de miere, etichetat explicit”.

”Directiva Mierii trebuie modificată în mod semnificativ. Propunerea se regăsește într-o scrisoare trimisă, împreună cu o serie de colegi europarlamentari, Comisarului european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, încă din luna februarie”, a anunțat acesta într-un mesaj publicat pe Facebook.

Acesta a explicat că propunerea îi vizează ”atât pe consumatori, care au dreptul să fie informați corect, cât și pe producătorii români de miere, care se confruntă cu faptul că mierea românească este amestecată cu miere din afara UE și vândută la prețuri mici”.

”Prin scrisoarea trimisă, am cerut actualizarea listei metodelor de verificare a conformității mierii pentru a controla mai bine calitatea acesteia. Am solicitat măsuri pentru a îmbunătăți informarea consumatorilor și pentru a combate frauda și falsificarea mierii, deoarece 46% din mierea de pe piața europeană testată de Comisie este falsă”, a completat Motreanu.

În răspunsul primit după publicarea propunerii de modificare a Directivei Mierii, Comisia Europeană a arătat că ”simpla mențiune obligatorie a țării sau a țărilor de origine pe etichetă produselor de miere de peste 25 grame este suficientă pentru a informa mai bine consumatorii”.

”Cota de miere de origine diferită din amestecuri va rămâne neindicată. De asemenea, comisarul european a declarat că nu se pot implementa metode noi de detectare a falsificării mierii”, și-a exprimat dezamăgirea eurodeputatul.

Acesta a anunțat că în curând ”vom începe să lucrăm în Comisia pentru agricultură și dezvoltare a Parlamentului European la acest dosar și voi propune schimbări semnificative. Reforma limitată propusă de Comisie trebuie extinsă de Parlamentul European pentru a permite combaterea fraudei, creșterea trasabilității și a transparenței pentru cetățeni”.

Continue Reading

Carmen Avram

Eurodeputații Daniel Buda, Dan Motreanu și Carmen Avram au solicitat Comisiei Europene măsuri de sprijin pentru producătorii români afectați de importurile de zahăr din Ucraina

Published

on

© colaj foto (European Union 2021-2022/ Source : EP)

Eurodeputații Daniel Buda, Dan Motreanu și Carmen Avram au solicitat Comisiei Europene printr-o scrisoare adresată comisarului pentru agricultură,  Janusz Wojciechowski, să adopte măsuri de sprijin pentru producătorii români afectați de importurile de zahăr din Ucraina fără a perturba piața internă.

”Alături de colegii mei, doamna Carmen Avram și domnul Dan Motreanu, am adresat o scrisoare Comisarului pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, în care ne-am exprimat profunda îngrijorare față de situația de pe piața zahărului alb și am solicitat acțiuni imediate pentru sprijinirea acestui sector. Considerăm că în contextul actual, este necesară o intervenție promptă și hotărâtă pentru a asigura stabilitatea și sustenabilitatea pieței zahărului alb din România”, a precizat Daniel Buda, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentul European, anunțând demersul comun alături de ceilalți eurodeputați care fac parte din comisia anterior amintită.

Buda a atras atenția că ”numărul fabricilor de zahăr din România s-a redus în mod semnificativ, iar tot mai mulți fermieri anunță că vor renunța definitiv la culturile de sfeclă de zahăr în urma eliminării cotelor de producție  și a importurilor masive de zahăr din Ucraina”.

Comisia Europeană a propus Consiliului și Parlamentului European prelungirea accesului nelimitat și fără taxe a produselor de origine ucraineană.

”O asemenea măsură poate genera efecte negative imediate și ireversibile asupra producătorilor de zahăr alb din România. Ucraina produce și exportă cantități importante de zahăr alb la prețuri reduse, existând de multe ori îndoieli asupra calității acestor produse. Fermierii din Ucraina nu au interdicție la folosirea  neonicotinoidelor, așa cum au fermierii din Uniunea Europeană.  Astfel, suntem puși în fața unei concurențe profund neloiale, ce poate duce rapid la încetarea totală a producției romanești de sfeclă de zahăr și a industriei de rafinare”, semnalează, la rândul său, Dan Motreanu.

Oficialii ucraineni au anunțat recent creșterea producției de zahăr din sfeclă cu 25%. Polonia, Ungaria și alte state membre ale UE și-au închis deja granițele pentru aceste produse. Până acum exporturile din Ucraina au fost îndreptate preponderent către România și Polonia (mai mult de 80%).

Continue Reading

Dan Motreanu

Dan Motreanu, desemnat reprezentantul Comisiei AGRI din PE pentru modificarea regulamentului privind etichetarea digitală a produselor fertilizante din UE

Published

on

© European Union 2023 - Source : EP

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE), a fost desemnat reprezentantul Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare rurală (AGRI) a Parlamentului European pentru propunerea de modificare a Regulamentului (UE) 2019/1009 în ceea ce privește etichetarea digitală a produselor fertilizante de pe piața UE, informează într-o postare pe Facebook.

„Furnizorii de produse fertilizante care îndeplinesc standardele UE în materie de sănătate, siguranță și mediu vor putea alege cum doresc să comunice toate informațiile de etichetare: un format fizic, un format digital sau o combinație a celor două. Printre avantajele digitalizării etichetării se numără evitarea supraîncărcării etichetelor fizice și îmbunătățirea lizibilității acestora. Informațiile esențiale, vor fi indicate în continuare pe etichetele fizice, sporind transparența”, explică Dan Motreanu.

Potrivit acestuia, etichetarea digitală va contribui la creșterea rentabilității și competitivității industriei îngrășămintelor din UE, simplificând obligațiile de etichetare pentru furnizori și reducând costurile cu aproximativ 57.000 de euro anual pentru o companie mare și 4.500 de euro pentru o întreprindere mică sau mijlocie. „Acest lucru ar putea determina chiar și o scădere a prețului la îngrășăminte”, adaugă eurodeputatul.

Acesta estimează, totodată, că noile reguli vor deschide piața europeană pentru noi produse de îngrășăminte inovatoare.

Dan Motreanu se angajează ca în următoarele luni să coopereze cu toate partidele din Parlamentul European pentru a îmbunătăți propunerea legislativă pentru industrie, agricultură și fermieri.

„Mă voi asigura că informațiile esențiale vor fi ușor de identificat pe etichetă pentru a crește transparența și a asigura o protecție sporită a sănătății omului și a mediului înconjurător”, mai declară eurodeputatul PPE.

Continue Reading

Facebook

ROMÂNIA15 hours ago

Klaus Iohannis, laureat cu Premiul Civic German la Düsseldorf: Românii sunt pro-europeni convinși. Aderarea la Schengen ar fi un semnal important pe fondul creșterii euroscepticismului în Europa

INTERNAȚIONAL20 hours ago

România, reprezentată de Bogdan Aurescu la ceremonia de învestire a lui Erdogan: Suntem parteneri strategici și aliați apropiați în NATO

MAREA BRITANIE20 hours ago

Regele Charles al III-lea a mărturisit ce-l leagă de România: Am fost mișcat profund de suferințele românilor după al Doilea Război Mondial. Am vrut să amintesc lumii că România este o țară specială

MAREA BRITANIE20 hours ago

AFP: Transilvania este “onorată” să îl primească regele “său” Charles al III-lea, care a ales România pentru prima sa călătorie în străinătate după încoronare

MAREA BRITANIE2 days ago

La prima vizită externă după încoronare, Charles al III-lea l-a citat în limba română pe Eminescu: Am ajuns să iubesc România, “țară de glorii, țară de dor”

MAREA BRITANIE2 days ago

Klaus Iohannis l-a primit pe regele Charles al III-lea, “un mare prieten al României”, la Palatul Cotroceni: Datorită interesului Majestății Voastre, frumusețea satelor și tradițiilor românești a trecut granițele

U.E.2 days ago

Annalena Baerbock consideră că războiul rus din Ucraina a reprezentat un punct de cotitură pentru securitatea din regiunea Mării Baltice: Securitatea fiecăruia dintre noi este securitatea noastră, a tuturor

NATO2 days ago

Secretarul general al NATO va participa la ceremonia de învestire a lui Erdoǧan, la Ankara. Aderarea Suediei la Alianță, principalul scop al vizitei în Turcia

COMISIA EUROPEANA2 days ago

UE a sprijinit România cu 3 miliarde de euro prin instrumentul SURE pentru a proteja locurile de muncă și lucrătorii de impactul pandemiei de COVID-19

COMISIA EUROPEANA2 days ago

Bruxelles-ul propune modernizarea normelor UE privind siguranța și durabilitatea maritimă și prevenirea poluării apelor de către nave

MAREA BRITANIE2 days ago

La prima vizită externă după încoronare, Charles al III-lea l-a citat în limba română pe Eminescu: Am ajuns să iubesc România, “țară de glorii, țară de dor”

INTERNAȚIONAL2 days ago

Antony Blinken avertizează, într-un discurs la Helsinki, că o încetare a focului în Ucraina ar reprezenta o “pace Potemkin” favorabilă Rusiei. SUA vor discuții ample despre securitatea europeană

NATO3 days ago

Klaus Iohannis, despre garanții de securitate pentru R. Moldova și Ucraina: Dacă nu reușim să ajutăm Ucraina și Moldova, înseamnă că am pierdut

NATO3 days ago

Stoltenberg, la Olso: Avem nevoie de un cadru care să asigure garanții pentru securitatea Ucrainei și pentru a întrerupe ciclul de agresiune al Rusiei

REPUBLICA MOLDOVA3 days ago

Klaus Iohannis: Summitul Comunității Politice Europene, o dovadă relevantă pentru aderarea R. Moldova la UE. România și celelalte state europene îi sunt alături

ROMÂNIA3 days ago

“Nu sunteți singuri!”: Klaus Iohannis face apel ca sprijinul UE pentru R. Moldova să aibă mai multă mai multă vizibilitate în rândul cetățenilor

ROMÂNIA4 days ago

Nicolae Ciucă va continua discuțiile cu sindicaliștii pentru rezolvarea grevei din Educație. Guvernul va aproba pe 1 iunie creșterile salariale pentru profesori

ROMÂNIA4 days ago

Ministrul Sănătății anunță finalizarea noii forme a Planului Naţional de Combatere a Cancerului

REPUBLICA MOLDOVA5 days ago

VIDEO Summitul CPE din R. Moldova: “Ne-am obișnuit să credem că suntem mici și că de noi nu depinde nimic, dar pe 1 iunie, Europa va veni la noi acasă”

NATO1 week ago

“Drumul către summitul de la Vilnius”: Jens Stoltenberg afirmă că aderarea Ucrainei la NATO “în mijlocul unui război nu este pe ordinea de zi”

Team2Share

Trending