Connect with us

CONSILIUL EUROPEAN

Charles Michel, laudatio pentru Klaus Iohannis, laureat al Premiului Carol cel Mare: Astăzi gravăm un nou nume în marmura istoriei europene, un președinte care și-a folosit tot curajul personal pentru a garanta statul de drept

Published

on

© Administrația Prezidențială

Corespondență din Aachen – Dan Cărbunaru și Robert Lupițu

Astăzi gravăm un nou nume în marmura memoriei europene – Klaus Iohannis – un șef de stat al UE care și-a folosit toată puterea sa constituțională și tot curajul său personal pentru a garanta statul de drept, a afirmat sâmbătă, la Aachen, președintele Consiliului European, Charles Michel, care a susținut discursul de laudatio pentru președintele Klaus Iohannis, în calitate de laureat al Premiului Carol cel Mare pentru unitatea Europei.

Liderul Consiliului European și-a început discursul transmițând condoleanțe președintelui și poporului român pentru tragicul incendiu de la spitalul din Constanța.

În continuarea debutului discursului de laudatio, Michel a evocat personalitatea istorică a lui Carol cel Mare, simbolicul “Părinte al Europei”, subliniind că numele lui Klaus Iohannis va fi gravat în marmura memoriei europene.

“Timp de 12 secole, acest nume a ars cu putere. Un far, conducându-i pe europeni către mesajul persistent și indestructibil… al unei Europe unite. Așadar, a fost logic ca această inițiativă unică – Premiul Internațional Charlemagne – să fie lansată în acest loc istoric. Aachen. Pentru a aduce un omagiu, an de an, bărbaților și femeilor care, timp de 71 de ani, au dat viață viziunii puternice a unității europene. De Gasperi, Monnet, Adenauer, Churchill, Spaak, Schuman, Veil, Delors, Havel. Nume emblematice, toate. Și doar câțiva dintre câștigătorii prestigioși ai acestui premiu prestigios. Nume care se disting ca pietre de hotar, marcând călătoria noastră europeană. O călătorie care pare lungă în comparație cu o viață de om. Dar care este atât de scurtă în comparație cu cei 1.200 de ani care au trecut între încoronarea împăratului Carol, la Roma. Și semnarea, în același oraș etern, a tratatului care a fondat Uniunea noastră. Astăzi, gravăm un nou nume… în marmura memoriei europene… Klaus Iohannis. Sunt atât onorat, cât și emoționat să “țin în mână ciocanul și dalta”. Pentru a grava numele tău, dragă Klaus, în marmura istoriei europene“, a spus Charles Michel.

 

Evocând imaginile răsturnării regimului comunist al lui Nicolae Ceaușescu în decembrie 1989 și imaginea de după treizeci de ani, când România și Klaus Iohannis au găzduit Consiliul European de la Sibiu, fostul premier belgian a spus: “Acolo, în România, am văzut cu toții un șef de stat al UE … folosindu-și toată puterea sa constituțională. Și tot curajul său personal, pentru a garanta statul de drept”.

“Solidaritate, libertate, stat de drept. Acestea sunt fundamentele casei noastre europene comune. Ele reprezintă atât un crez, cât și un angajament. Alese în mod liber, de către popoare libere, care au ales să își lege destinele. (…) Tocmai pentru că De Gasperi, Schuman, Monnet și Spaak și-au imaginat un timp dincolo de ei înșiși – au reușit să pună bazele Uniunii noastre. În beneficiul nostru, al generațiilor viitoare. Apoi au venit constructorii. Giscard, Schmidt, Kohl, Mitterrand, Delors și alții … Cărămidă cu cărămidă, au ridicat metodic etajele mari ale casei noastre comune – piața unică, spațiul Schengen, euro“, a adăugat Michel.

Dragul meu Klaus, tu faci parte din acest mare șir de constructori”, a subliniat liderul instituției UE care reunește șefii de stat sau de guvern, vorbind pe rând despre meritele lui Klaus Iohannis în calitate de primar al Sibiului și, apoi, în calitate de președinte.

 Mai întâi, la Sibiu. Ales primar în anul 2000, v-ați apucat direct de treabă. Construind și transformând orașul – cu o rețetă puternică de ambiție și bun simț. Și Sibiul a prosperat. În doar câțiva ani, Sibiul s-a transformat într-un centru puternic de dezvoltare economică și prosperitate. Un centru cultural strălucitor. Și o destinație turistică extrem de atractivă. O poveste de succes din România. Și o poveste de succes europeană. La fel ca un constructor de orgă – a cărui răbdare, pricepere și talent trăiesc în muzica instrumentelor lor. Ați construit un oraș modern, deschis și prosper. Munca și viziunea dumneavoastră continuă să trăiască astăzi la Sibiu“, a continuat el.

Klaus Iohannis întruchipează, atât pentru el însuși, cât și pentru țara sa, motto-ul european: “Uniți în diversitate”

Președintele Consiliului European l-a parafrazat pe laureat, amintind că înainte de a deveni președinte, Klaus Iohannis a spus că “ceea ce s-a realizat la scară mică la Sibiu se poate realiza și la nivelul întregii Românii”.

“Dragă Klaus, te cunosc și am lucrat cu tine din 2014. Anul în care am intrat amândoi în Consiliul European. Nu putem vorbi despre calitățile tale și nici nu putem înțelege parcursul tău fără să începem de la început. Originea ta”, a spus Michel, evocând faptul că Sibiul a fost fondat în secolul al XII-lea de către sași, o comunitate de limbă germană, astăzi minoritară, dar încă vibrantă, în care s-a născut și a crescut românul Klaus Iohannis.

“Și, reprezentând această comunitate minoritară, Klaus Iohannis a fost ales, și reales, cu un sprijin popular fenomenal în Sibiu, apoi la nivel național. Într-un moment în care identitățile pot stârni dezbateri aprinse – și sunt uneori abuzate – Klaus Iohannis întruchipează, atât pentru el însuși, cât și pentru țara sa, motto-ul european: “Uniți în diversitate”, a continuat el, în discursul de laudatio.

Klaus Iohannis – de la dovada că “se poate să fi patriot al Sibiului, patriot român și patriot european” la “Europa lucrurilor bine făcute”

© European Union 2021

Potrivit lui Charles Michel, Klaus Iohannis este dovada că “se poate să fi patriot al Sibiului, patriot român și patriot european”, apartenențe care se suprapun și se îmbogățesc reciproc “atunci când aderăm la valorile solidarității, libertății și statului de drept”.

“Iar aceste valori ne conduc în mod natural spre ascultare, respect și toleranță. Klaus Iohannis, tu ești dovada vie a acestui lucru. În calitate de președinte al țării dumneavoastră, apărați cu fermitate respectul și incluziunea tuturor minorităților”, a precizat el.

Prin acțiunea în Consiliul European, Klaus Iohannis contribuie

Șeful Consiliului European a ridicat la rang înalt și implicarea lui Klaus Iohannis în summit-urile europene.

“Ascultarea, respectul și toleranța sunt esențiale. Nu există state “mari” sau “mici”. Toată lumea are aceeași voce. Aceeași capacitate de a argumenta pentru a influența decizia. Discuțiile sunt uneori dure. Iar confruntarea face parte din dezbaterea democratică. Este chiar utilă. Pentru că ne permite să ne dezvoltăm inteligența colectivă, ceea ce ne determină să luăm decizii împreună pentru viitorul Uniunii Europene. În acest proces, pot să mărturisesc, te poți baza întotdeauna pe Klaus Iohannis: calm, metodic, ferm pe principii, elegant, mereu respectuos față de opinia celuilalt. hotărâți să contribuie la elaborarea împreună a unei soluții comune”, a detaliat el..

“Ai spus cândva, dragă Klaus, că tu reprezinți “România lucrului bine făcut”. Prin acțiunea ta în cadrul Consiliului European, contribui la “Europa lucrurilor bine făcute”, a mai spus Charles Michel.

În Europa de astăzi nu există centru și periferie, membri vechi și noi – datorită transformărilor al căror arhitect principal este Klaus Iohannis

© European Union 2021

Citând din Eugen Ionesco și Tristan Tzara, șeful Consiliului European a vorbit despre libertatea post-1989 din România ca o condiție pentru construirea viitorului.

“Din 1989, românii au inițiat o epocă de aur pentru țara lor. Demonstrați, chiar și prin greutăți, că democrația este cea mai bună școală a maturității. Demonstrația unei națiuni care îmbină istoria și modernitatea. Experiență și dinamism. Înțelepciune și creativitate. Și care dovedește în fiecare zi că inima europeană bate în același ritm la Sibiu, București, Vilnius, Roma, Berlin, Aachen. Vă spun astăzi, privindu-vă în ochi: în Europa de astăzi, nu există centru și periferie. Nu există membri vechi și noi. Și asta datorită transformărilor al căror arhitect principal este Klaus Iohannis. Europa redevine treptat ea însăși. Diverse și întregi”, a adăugat Charles Michel.

El a asigurat că Europa nu este la capătul drumului, deoarece alte popoare doresc să adere la Uniunea Europeană și parcurg același drum anevoios.

Și acest mesaj a fost îndreptat către rolul președintelui României. “Tu, dragul meu Klaus, ești avocatul lor neobosit. Așa cum și alți laureați ai Premiului Charlemagne înaintea ta au susținut cauza aderării României”, a subliniat Michel.

2022 – anul apărării europene

În discursul său, președintele Consiliului European a vorbit și despre sensul mai larg al integrării europene, axându-se la autonomia strategică europeană, o temă asupra căreia președintele Klaus Iohannis s-a aplecat întotdeauna printr-o abordare de complementaritate între NATO și Uniunea Europeană.

“Cei care sunt în favoarea unei mai mari autonomii strategice europene îi suspectează uneori pe cei care se opun acesteia că împiedică integrarea. Alții văd în autonomia sporită riscul de a slăbi Alianța noastră atlantică. (…) Ce căutăm? Ne dorim mai puțină dependență și mai multă influență. Pentru că avem valori de promovat – și acestea sunt puternice – interese de apărat și cetățeni de protejat. Autonomia noastră mai mare trebuie să se bazeze pe doi piloni strategici: dezvoltarea socială și economică și securitatea”, a afirmat el

Astfel, Michel a spus că Alianța Atlantică este coloana vertebrală a pilonului securității: “Consolidarea apărării europene înseamnă consolidarea Alianței”.

El a anunțat că 2022 va fi anul apărării europene.

© European Union 2021

“Care este foaia noastră de parcurs? Începând de marțea aceasta, peste câteva zile, Consiliul European va organiza o dezbatere strategică privind locul Uniunii noastre în lume, în lumina evenimentelor geopolitice recente: Afganistan, situația din Indo-Pacific, relațiile cu China. Vom ghida procesul, în special în cadrul busolei strategice, până la un Consiliu European programat pentru martie 2022, unde apărarea europeană va fi una dintre temele majore. De asemenea, avem în fața noastră elaborarea și adoptarea unei noi declarații de parteneriat strategic între Uniunea Europeană și NATO. După cum știți, Alianța Atlantică a început, de asemenea, să reflecteze asupra conceptului său strategic, care se va afla pe ordinea de zi a unui viitor summit care va avea loc în Spania în 2022”, a adăugat el.

Charles Michel: Autonomia strategică europeană a fost descrisă în Declarația de la Sibiu

Președintele Consiliului European a mai amintit că obiectivul european de a obține o mai mare autonomie nu este nou, fiind descris în Declarația de la Sibiu din mai 2019: “Ne vom proteja cetățenii și le vom asigura securitatea investind în puterea noastră de convingere și în puterea noastră de constrângere, precum și prin colaborarea cu partenerii noștri internaționali. Europa va fi un actor principal responsabil pe scena mondială”.

“Dar vreau să închei cu primele puncte ale angajamentului pe care ni l-am asumat cu Klaus Iohannis: “Vom căuta întotdeauna soluții comune. [Și] vom continua să ne protejăm modul de viață, democrația și statul de drept.” Nu ați așteptat până în 2019 pentru a fi unul dintre cei mai aprigi și onești actori ai acestei promisiuni solemne. Vă mulțumesc profund pentru angajamentul dumneavoastră, pentru contribuția neprețuită și indispensabilă la proiectul european. Vă mulțumesc și bravo!”, a conchis Charles Michel.


Citiți și

Klaus Iohannis intră în galeria marilor oameni de stat din Europa: El este laureat sâmbătă cu “Premiul Carol cel Mare” pentru rolul său de creator de punți de legătură între vestul și estul Europei


Președintele Klaus Iohannis este laureat sâmbătă, la Aachen, cu Premiul “Carol cel Mare” pentru contribuția adusă la unitatea europeană în cadrul unei ceremonii care are loc la Primăria din Aachen. Șeful statului se alătură astfel unor importanți lideri din Europa Centrală și de Est care au primit acest premiu, precum Vaclav Havel sau Donald Tusk. Premiul, ce poartă numele împăratului fondator al Imperiului Carolingian supranumit “Părintele Europei”, este cea mai importantă distincție acordată vreodată unui om politic român.

Comitetul director al Premiului Carol cel Mare a decis, la 14 decembrie 2019, să acorde președintelui Klaus Iohannis premiul pentru anul 2020 ca recunoaștere a meritelor în ceea ce privește “conducerea României pe o traiectorie pro-europeană, bazată pe valorile statului de drept”, pentru “eforturile depuse pentru consolidarea Uniunii Europene și a statelor membre”, precum și pentru “promovarea echității, a protecției minorităților și a diversității culturale și pentru rolul său de creator de punți de legătură între societățile din vestul și estul Europei”.

Klaus Iohannis se alătură unei galerii importante de lideri precum cancelarul german Angela Merkel, fostul președinte al Comisiei Europene și premier al Luxemburgului Jean-Claude Juncker sau Papa Francisc.

Distincția este acordată șefului statului pentru contribuția sa la unitatea europeană, el călcând astfel pe urmele unor mari lideri din Europa și transatlantici care au intrat în posesia medaliei simbolice ce poartă chipul împăratului Carol cel Mare, întemeietorul Imperiului Carolingian, primul împărat recunoscut în Europa de Vest după căderea Imperiului Roman de Apus, care a domnit și a fost înmormântat la Aachen și care este considerat “Pater Europae” – Părintele Europei.

Pe lista laureaților se află părinții fondatori ai Comunității Europene, arhitecții Uniunii Europene moderne și reprezentanții mișcărilor democratice din Europa Centrală și de Est. Premiul inaugural a fost acordat în 1950 lui Richard de Coudenhove-Kalergi, iar până în 1960 a fost decernat celor mai importanți fondatori ai UE – Alcide de Gasperi, Jean Monnet, Konrad Adenauer, Winston Churchill, Paul Henri Spaak, Robert Schuman – și aliatului american – fostul secretar de stat George Marshall.

Între laureații premiului se numără și importanți lideri care au marcat finalul secolului trecut, precum fostul președinte al SUA Bill Clinton, fostul premier britanic Tony Blair, fostul cancelar german Helmut Kohl, care a primit premiul împreună cu fostul președinte francez Francois Mitterand.

Ultimii doi laureați au fost președintele Franței, Emmanuel Macron, în 2018, și secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres, în 2019.

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

CONSILIUL EUROPEAN

Președintele Consiliului European îl felicită pe noul prim-ministru Nicolae Ciucă: Aștept cu nerăbdare să cooperăm

Published

on

© Photo Collage (European Union/ MApN)

Președintele Consiliului European, Charles Michel, l-a felicitat joi pe noul prim-ministru al României, Nicolae Ciucă, al cărui guvern a fost învestit de Parlament și a depus jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis.

“Felicitări noului Prim-ministru al României Nicolae Ciucă și mult succes!”, a scris Michel, pe Twitter, în limba română.

“Aștept cu nerăbdare să cooperăm”, a conchis el.

Guvernul PNL – PSD – UDMR condus de prim-ministrul Nicolae Ciucă a fost învestit joi de Parlamentul României cu o majoritate covârșitoare de 318 de voturi pentru din partea deputaților și senatorilor, iar ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a avut loc la Palatul Cotroceni.

Coaliția PSD-PNL-UDMR poartă numele de Coaliția pentru Reziliență, Dezvoltare și Prosperitate.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat joi, în plenul Parlamentului, că Guvernul pe care îl va conduce va oferi predictibiltate şi va garanta stabilitatea şi dezvoltarea României prin toate măsurile pe care le va lua. Viitorul șef al Executivului de la Palatul Victoria a prezentat direcțiile de acțiune ale noii coaliții guvernamentale, reafirmând că Planul Național de Redresare și Reziliență reprezintă “axul principal” în îndeplinirea obiectivelor. Premierul desemnat a adăugat că prin programul de guvernare propus sunt puse pe primul loc interesele românilor. Ciucă a vorbit despre digitalizarea serviciilor publice, dezvoltarea unui program echitabil privind serviciile medicale, reziliența sistemului de sănătate, accelerarea și încurajarea vaccinării. El a asigurat că un domeniu cheie ce reprezintă o prioritate pentru Guvern este cel al educației.

În virtutea aceleiași bune colaborări între instituțiile statului, a spus Ciucă, “este necesar să asigurăm respectarea statului de drept și independența justiției”, având în vedere mai ales prioritățile care decurg din obligațiile României ca stat membru al Uniunii Europene.

“În aceeași ordine de idei, ne propunem ca politica externă a României să fie una coerentă, predictibilă și bazată pe trei piloni fundamentali: consolidarea rolului României în cadrul Uniunii Europene, întărirea profilului în NATO și consolidarea parteneriatului strategic cu SUA”, a asigurat el.

Continue Reading

CONSILIUL EUROPEAN

Charles Michel a încurajat din nou comunitatea globală să susțină un tratat internațional privind pandemiile în cadrul Forumului pentru pace de la Paris

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a efectuat ieri o vizită de lucru în Paris, unde a participat la Forumul pentru pace de la Paris în cadrul dezbaterii privind pregătirea statelor lumii în cazul unor pandemii viitoare.

„Un tratat internațional privind pandemiile, împreună cu OMS, va asigura o mai bună prevenire, detectare, pregătire și reacție. Împreună trebuie să ne asigurăm că nu ne vom mai confrunta niciodată cu o pandemie atât de devastatoare”, a transmis oficialul european. 

În decembrie 2020, președintele Consiliului European, Charles Michel, în mod oficial, un tratat internațional privind pandemiile în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, în cadrul unui mesaj video adresat la sesiunea specială a Adunării Generale a ONU, reuniunea având ca temă răspunsul la pandemia COVID-19.

“Numărul epidemiilor s-a înmulțit în ultimele decenii”, a spus președintele Michel.

“Am știut că lumea nu este imună la o pandemie majoră. Cu toate acestea, am fost luați prin surprindere. Aceasta este o formă de eșec și va trebui să învățăm lecțiile și să tragem concluziile“, a completat el

Atunci când se confruntă cu viitoare pandemii, un tratat internațional, ancorat în mobilizare colectivă și solidaritate, ar permite comunității internaționale să anticipeze mai bine, să se pregătească și să gestioneze viitoarele pandemii.

În urmă cu trei săptămânie, președintele Consiliului European, Charles Michel, a încurajat din nou comunitatea globală să susțină un tratat internațional privind pandemiile, în cadrul Summitului Mondial al Sănătății, în vederea dezvoltării de mecanisme și soluții comune la nivel global, regional și local.

Continue Reading

CONSILIUL EUROPEAN

Charles Michel: Unitatea și forța, împreună cu ”autonomia noastră strategică”, cheile viitorului Europei

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a susținut un discurs la Conferința de la Berlin despre „Starea Europei”, iar cu acest prilej a făcut apel la unitate și forță pentru consolidarea „autonomiei stratetgice” a Europei, acestea fiind cheile viitorului proiectului european.

„Europa, destinată să devină marea putere care va asigura pacea în secolul XXI. O putere pozitivă, unificatoare. Cheile acestui viitor: unitate și putere, alături de autonomia noastră strategică europeană. Cine altcineva știe mai bine decât Germania că unitatea te face mai puternic? Este nevoie de curaj politic. Iar pentru ca unitatea să funcționeze într-o Uniune cu 27 de state membre, este nevoie de două ingrediente cheie – înțelegere și încredere reciprocă”, a precizat Charles Michel în discursul său.

Potrivit șefului Consiliului Europeam, diversitatea face ca Europa să fie extraordinar de bogată, dar ea face, de asemenea, ca încercarea noastră de unitate să fie deosebit de dificilă.


 

„Trebuie să ne străduim să ne înțelegem unii pe alții și să ne respectăm diferențele. Pentru ca unitatea să supraviețuiască și să înflorească, aceasta are nevoie de o bază solidă. Valorile noastre comune. Demnitatea umană și libertatea. Solidaritatea și toleranța. Respectul pentru diversitate. Unitatea este un proces, o călătorie colectivă. Se începe cu interese diferite și puncte de vedere diferite”, a mai adăugat Charles Michel.

Charles Michel a încheiat discursul său într-o notă optimistă și a subliniat că proiectul european are nevoie de timp, șaptezeci de ani fiind încă o vârstă tânără pentru o organizație atât de unică precum a noastră.

„Nu am nicio îndoială că UE este pe drumul cel bun pentru a deveni marea putere de pace a secolului XXI – secolul Europei. În beneficiul cetățenilor noștri și pentru o lume mai bună, mai echitabilă și mai durabilă. Trebuie să fim înțelepți și să știm când să avem răbdare și când să profităm de moment și să acționăm decisiv. Vom rămâne fideli valorilor și idealurilor noastre. Și vom crește în putere fiind pragmatici, fiind realiști și ambițioși”, a conchis acesta.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
INTERNAȚIONAL6 hours ago

Summit ASEM: Ministrul Bogdan Aurescu a reliefat interesul României pentru o implicare mai activă în regiunea Asia-Europa

COMISIA EUROPEANA7 hours ago

Comisia Europeană propune noi măsuri pentru a impulsiona crearea uniunii piețelor de capital: Va consolida competitivitatea internațională a UE ca loc de tranzacționare

COMISIA EUROPEANA7 hours ago

Comisarul european Adina Vălean: Lupta pentru prosperitate și justiție au determinat pașii R. Moldova spre UE

ENGLISH7 hours ago

On its 25th anniversary, ARPIM launched a working paper with policy makers on health system resilience

U.E.7 hours ago

Franța și Italia au semnat cu mare fast “Tratatul de la Quirinale”, un pact de cooperare europeană asemănător tratatelor franco-germane de la Elysee și Aachen

COMISIA EUROPEANA7 hours ago

Consiliul UE a aprobat Pactul pentru cercetare și inovare în Europa, cât și viitoarea guvernanță a Spațiului european de cercetare

PARLAMENTUL EUROPEAN8 hours ago

Parlamentul European solicită noi norme pentru a sprijini migrația legală a forței de muncă în Europa

ROMÂNIA8 hours ago

Prima bancnotă care va celebra o personalitate feminină. BNR va pune în circulație din 1 decembrie noua bancnotă cu valoare de 20 de lei, cu imaginea Ecaterinei Teodoroiu

COMISIA EUROPEANA9 hours ago

Comisia Europeană propune un cadru actualizat pentru călătoriile dintr-o țară terță în UE, acordând prioritate călătorilor vaccinați, cu garanții solide

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI10 hours ago

Eurodeputatul Mircea Hava: Mediul rural din România are nevoie de investiții solide, nu anemice, de viziune, nu de praf în ochii oamenilor

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI1 day ago

Eurodeputatul Victor Negrescu: Digitalizarea reprezintă soluția pentru a eficientiza statul. Trebuie să fructificăm oportunitățile financiare europene pentru investiții în acest domeniu

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI1 day ago

INTERVIU Eurodeputatul Victor Negrescu: Salariul minim european are menirea să crească standardele sociale în Europa, oferind oportunități egale pentru toți europenii care lucrează în orice stat membru

Alin Mituța1 day ago

Eurodeputatul Alin Mituța: România va deveni un stat sigur pentru fete și femei atunci când vom taxa fiecare violență fizică, sexuală sau emoțională

POLITICĂ1 day ago

Guvernul Nicolae Ciucă a fost învestit de Parlament cu o majoritate covârșitoare. Membrii cabinetului PNL-PSD-UDMR vor depune jurământul la Palatul Cotroceni

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI1 day ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă îndeamnă companiile farmaceutice care produc vaccinul anti-COVID-19 să deruleze campanii de informare în statele UE pentru a combate dezinformarea

POLITICĂ1 day ago

Premierul desemnat Nicolae Ciucă, în Parlament: Vom garanta stabilitatea României. Vom asigura respectarea statului de drept și o politică externă bazată pe consolidarea rolului în UE și NATO și a Parteneriatului cu SUA

Marian-Jean Marinescu1 day ago

Marian-Jean Marinescu, către comisarul european pentru energie: Vreau să văd energia nucleară și gazul în viitorul act delegat pentru taxonomie. ”Fit for 55” va determina ”o cerere de energie foarte mare”

ROMÂNIA2 days ago

Virgil Popescu anunță că o companie norvegiană dorește să investească 800 de milioane de euro în România

Daniel Buda3 days ago

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură, intervenție în PE: Banii acordați prin PAC reprezintă un sprijin real pentru asigurarea durabilității fermierilor și securității alimentare

REPUBLICA MOLDOVA3 days ago

Maia Sandu, la București: Republica Moldova a simţit mereu umărul României alături. Este un moment unic pentru a obține rezultate istorice în relația noastră

Team2Share

Trending