Connect with us

EVENIMENTE

VIDEO Târg de joburi în București, finanțat cu fonduri europene. ”Șanse la un viitor mai bun” – proiect ce facilitează accesul la piața muncii a 1.100 de persoane

Published

on

Capitala României a fost gazda unui eveniment important pentru companii din România și pentru 1100 de persoane, angajatori și posibili angajați deopotrivă, în cadrul unui târg de joburi, organizat în cadrul proiectului ”Șanse la un viitor mai bun”.

Evenimentul din cadrul proiectului amintit anterior a fost organizat de TMD LASTING SERVICE SRL la Grand Hotel Phoenicia din București și a reprezentat o oportunitate atât pentru angajatorii la nivel regional de a-și promova locurile de muncă, dar deopotrivă pentru persoanele interesate care doresc să se integreze pe piața muncii. Astfel, 1100 de persoane ca urmare a serviciilor de consiliere și orientare profesională primite în cadrul proiectului au putut intra în contact cu angajatori din diverse domenii în scopul obținerii unui loc de muncă.

banner viitormaibun_Fotor
La eveniment au participat peste 50 de companii din regiunile București-Ilfov, Sud Muntenia și Sud Est, cu propuneri de locuri de muncă în domenii precum: întreținere și reparații auto, social, comerț.

Targul de joburi a reprezentat oportunitatea de a întâlni și identifica cei mai buni candidați, fiind așteptați peste 500 de persoane: șomeri, șomeri de lungă durată, persoane inactive și persoane în căutarea unui loc de muncă. Totodată, participarea este gratuită.

Evenimentul a beneficiat de acoperire media, CaleaEuropeana.ro transmițând LIVE activitățile de la târgul de joburi.

VIDEO – Târg de joburi ”Șanse la un viitor mai bun”

 

Interviuri Târg de joburi – Șanse la un viitor mai bun – 

Jose Sanchez, angajator

Dan Cărbunaru (D.C): Stăm de vorbă cu domnul Jose Sanchez. Vorbiți destul de bine română, dar nu păreți a fi român.

Jose Sanchez (J.S): Nu, sunt spaniol.

D.C: Sunt foarte mulți români care au plecat să muncească în Spania, dar dumneavoastră sunteți unii dintre spaniolii care au ales să ofere locuri de muncă chiar în România.

J.S: Da, eu am venit de opt ani în România și am firme deschise, în domeniul salubrității și construcțiilor, aici în România existând o piață deschisă a muncii.

D.C: Mai exact, cu ce se ocupă firma dumneavoastră și câți angajați aveți?

J.S: Momentan avem cinci angajați care lucrează la birou, dar acum voi deschide și service-ul auto și vom avea nevoie de mecanici auto, electricieni auto, vopsitori și muncitori pentru întreținere, adică pentru service tehnic.

D.C: Cum vi se pare România având în vedere că ați venit de opt ani aici, pe la debutul crizei și nu ați prins cea mai bună perioadă din punct de vedere economic?

J.S: Nu am prins-o pe cea mai bună, dar este tot mai bună decât în Spania deoarece acolo criza se simte mult mai intens decât în România. Când am venit în România, erau multe de construit: drumuri, școli, spitale, stații de epurare. În Spania nu le puteam construi deoarece existau deja.

D.C: Cum vi se par românii ca și forță de muncă?

J.S: Eu am avut noroc deoarece am angajați profesionișiti dar consider că România trebuie să fie profesionalizată mai mult, referindu-mă la pregătirea școlară, pentru viitoarele meserii.

D.C: În Spania cum funcționează acest sistem de pregătire, în școală, dar și pentru adulți deoarece și ei mai au de învățat?

J.S: Spania are școli de meserii. Cine a dorit să devină electrician, a urmat o școală care instruiește viitori electricieni, la fel și în cazul constructorilor, iar la angajare, persoanele sunt deja calificate.

D.C: Ce au spus cunoștințele dumneavoastră când le-ați comunicat despre venirea în România, având în vedere că mulți români pleacă în Spania?

J.S: Este puțin complicat. Eu sunt arhitect. Când am plecat din Spania începuse o mare criză și nu s-a mai construit nimic așadar, pentru mine a fost foarte greu. De când am venit în România, am construit continuu. Am o firmă care se ocupă și cu ecologizare, demolare și pregătire de terenuri și de realibitat clădiri.

D.C: De ce ați ales România? V-a îndrumat cineva sau a fost ideea dumneavoastră?

J.S: A fost ideea mea. Am venit în România crezând că era o țară în dezvoltare, și așa a fost. Sper să se dezvolte în continuare.

D.C: Da, și sperăm, de asemenea, să aveți parte de angajați cât mai bine pregătiți. Este și rolul acestui proiect de a pregăti oameni, dar și de a-i conecta la piața muncii, cu cei care sunt dispuși să angajeze.

J.S: Da, așa este, totuși cred că pregătirea și calificarea încep în școală.

D.C: Știți câte procente dintre elevii din România se pregătesc pentru meserii? Pot să vă spun deoarece am văzut știrile de curând. 1.4%, doar 50.000 de elevi sunt pregătiți pentru meserii.

J.S: Trebuie să fim conștienți că nu toți pot fi administratorii firmei. Trebuie să exite și angajați calificați. Cine construiește, cine realizează partea electrică? Problema este că nu sunt mulți meseriași.

D.C: Mulțumim foarte mult și va urez mult succes!

J.S: Și eu vă mulțumesc.

Interviu angajator&participant

Dan Cărbunaru (D.C): Este o firmă sau un atelier auto?

Firmă: Este o firmă cu sediul în Pitești și dorim să angajăm 10 conducători auto, 5 mecanici, 2 vopsitori și 2 tinichigii.

D.C: Ceva mai devreme am întrerupt discuția dumneavoastră, stăteați de vorbă cu domnul M. Augustin.

M. Augustin (M.A): Sunt din județul Prahova, și astăzi am terminat un curs de antreprenoriat și de aceea suntem prezenți la acest eveniment. Am văzut că această firmă angajează și am luat pliante pentru a mă informa. Totuși, există și dezavantajul că nu locuiesc în județul Argeș.

D.C: Este bine pentru că dacă ați venit până aici înseamnă că doriți să munciți, ceea ce este un lucru foarte bun.

M.A: Categoric doresc, mai ales că sunt liderul comunității din Boldești și doresc să fiu un model pentru ceilalți. Înainte cu toții lucram, neavând tradițiile acestea rome.

D.C: Și regimul rom v-a învățat să nu munciți?

M.A: Noi am muncit. Dacă cunoașteți tradițiile rome știți că există anumite meserii pe care numai ei le întreprind: potcovari, fierari, căldărari, etc. Noi nu am știut să muncim altceva în afara de aceste meserii, dar totuși, am muncit și dorim să muncim în continuare. Am fete care doresc să muncească.

Firmă: Spuneți-mi ceea ce mi-ați spus mai devreme.

M.A: Există discriminare împotriva romilor.

D.C: Totuși, nu este cazul evenimentului de astăzi. Acesta este dedicat tuturor celor care doresc un loc de muncă.

Firmă: Dumnealui încearcă să își găsească un loc de muncă și să sperăm că își va găsi.

D.C: Aveți parte de multe oferte aici, sunt mulți angajatori.

M.A: Am discutat cu societatea de la Plopeni, unde am depus un CV, dânșii oferindu-mi 20 de locuri potențiale de muncă pentru a le studia .

D.C: Dumeavoastră sunteți și în recunoaștere aici, duceți mesajul și către comunitate.

M.A: Eu sunt liderul comunității și doresc ca toți membrii comunității mele să muncească pentru a trăi mai bine. Deja avem câteva tinere angajate în industria ușoară, la o fabrică de textile. Acum ne bucurăm foarte mult și pentru oportunitatea de la Plopeni.

D.C: Vă doresc mult succes.

M.A: Vă mulțumesc foarte mult.

Raluca Bîrzotescu, angajator

Dan Cărbunaru (D.C): Bună seara din nou, suntem la Hotel Phoenicia unde se desfășoară un târg de joburi, un târg unde sunt foarte mulți angajatori, dar și multe persoane care au fost instruite în cadrul acestui proiect și care își caută un loc de muncă. Am realizat deja câteva interviuri cu angajatorii care astăzi sunt aici pentru a-și prezenta ofertele. V-aș ruga să vă prezentați.

Raluca Bîrzotescu (R.B): Bună seara, numele meu este Raluca Bîrzotescu și reprezint firma Samademcon. Numele firmei provine din activitatea desfășurată, demolări și construcții, are sediul în Pitești dar își desfășoară activitatea în toată țara. Am venit aici deoarece în zona noastră forța de muncă este destul de scăzută și ne-am gândit că am putea găsi angajați aici, în București. Avem nevoie de 5 sudori electrici și un operator calculator.

D.C: Câți angajați aveți acum?

R.B: Nu cunosc acest aspect.

D.C: Cum vi se pare acest eveniment până acum?

R.B: Este bine, am primit multe CV-uri și sperăm să ne găsim forța necesară de muncă.

D.C: Vorbeam mai devreme cu un angajator spaniol care a ales să vină în România crezând că este o piață mai bună. Cum considerați că sunt angajații români pentru compania dumneavoastră?

R.B: Noi ne alegem angajații cu multă atenție, așadar aceștia se pricep la ceea ce fac.

D.C: Îi și pregătiți, se specializează în cadrul firmei dumneavoastră, mai ales că este un domeniu tehnic?

R.B: Depinde de fiecare persoană. Dacă sunt destul de pregătiți își vor desfășura activitatea imediat, dacă nu, le oferim un training.

D.C: Mulțumim foarte mult, mult succes în continuare!

R.B: Mulțumim!

Andrei Teaha, angajator

Dan Cărbunaru: Bună seara! Așa cum vă spuneam, la Phoenicia, târgul de joburi a reunit foarte mulți anganajatori, foarte multe persoane care își doresc un loc de muncă. Avem un nou invitat pe CaleaEuropeană acum. Domnul…

Andrei Teaha: Andrei Teaha.

D..C. De la ce companie sunteți, vă rog?

A.T. De la compania Bioclean Intensive.

D.C. De unde este compania?

A. T. Este din județul Ilfov.

D.C. Ce profil are fabrica?

A.T. Este o fabrică pentru produse de curățenie, geluri de duș, săpunuri și produse de curățenie pentru casă, toate naturale, 99% naturale.

D.C. Câți angajați aveți în acest moment?

A.T.În acest moment sunt 5 angajați și am mai avea nevoie de încă 2 pentru linia de producție, îmbuteliere, etichetare, munci necalificate, dar necesare pentru procesul de producție.

D.C. Cât de greu mai este în România să angajezi oameni? De obicei, mulți se plâng că nu au un loc de muncă și că nimeni nu le oferă și în același timp sunt mulți angajatori români care se plâng că vor să angajeze oameni și nu prea găsesc. Cine are dreptate?

A.T. Nu aș putea să vă spun eu cine are dreptate. Din păcate, de ce ne lovim noi de foarte multe ori este problema salariului. Oamenii vor să primească un salariu foarte mare pentru o muncă necalificată, până la urmă, au pretenții salariale foarte mari. Noi nu putem să le oferim mai mult pentru postul respectiv pentru că ar însemna să nu mai facem noi profit și atunci nu putem nici noi implincit să le mai plătim lor salariile, dacă cifra noastră de afaceri este formată din cheltuieli enorme cu salarizările. Nu știu unde se află adevărul. Probabil că este undeval a mijloc, ca întotdeuna.

D.C. Sper ca, odată cu adevărul să găsiți și angajații pe care îi căutați, de ce nu, poate chiar astă seară.

A.T. Sper și eu la fel. Deocamdată am reușit să stau de vorbă cu mai multe persoane,sper să se și lege ceva.

D.C. Cum vi se pare această idee? Noi am discutat și cu cei care fac consiliere profesională, și cu cei care îi ajută pe oameni să își completeze CV-urile înainte de a trece pe la standurile puse la dispoziție de angajatori. Din perspectiva anagajatorului, cât de important este ca cel care vrea un job să fie nu doar bine pregătit pentru job, dar și să prezinte foarte bine calitățile, începând, desigur, cu un CV?

A.T. Pentru posturile pe care le aveam acum libere, nu este foarte important, fiind vorba de niște posturi de necalificat, nu poți avea pretenții foarte mari, dar pe alte posturi, atunci când angajăm, într-adevăr, CV-ul este prima impresie pe care ne-o lasă nouă cel care dorește să se angajeze. Dacă CV-ul nu este bine făcut, nici nou nu putem lua foarte în serios intențiile de angajare ale respectivei persoane. După CV, umrează etapa interviului. Din nou, contează foarte mult cum se prezintă un om la interviu. Dacă vine îmbrăcat corespunzător, înseamnă că și-a dat interesul, că el chiar își dorește să ocupe respectivul loc de muncă. Dacă are o ținută neadecvată, atunci intențiile lui probabil că nu sunt atât de sincere. Dorește să aibă doar un job și cam atât, un salariu și un loc la care să se ducă de dimineața până seara, nu îl interesează obligatoriu să și facă performanță.

D.C. Ceea ce este în primul rând, din punct de vedere fianciar, scopul principal al angajatorului. Mulțumesc pentru această perspectivă! Cred că ne ajută să înțelegem și mai bine și nevoile angajatorului și nu doar ale celui care își dorește să fie angajat, cu pregătire sau fără pregătire, depinde de postul pe care îl caută.

A.T. Și eu vă mulțumesc mult de tot și vă doresc o seară bună!

Adelina Duca, angajator

Dan Cărbunaru. Bună seara! Suntem în continuare la târgul de joburi de la Hotel Phoenicia, aici unde agajatorii și potențialii angajați se întâlnesc. Discutăm cu doamna…

Adelina Duca. Adelina Duca mă numesc. Bună seara! Bine v-am găsit.

D.C. Bună seara! Mulțumim pentru că ne acordați acest interviu. Spuneți-ne de ce ați venit aici și ce ați găsit din ceea ce sperați să găsiți?

A.D. De găsit am găsit și sper să fie o colaborare bună și să îi putem ajuta. Reprezint un service auto, reparații autovehicule, și sunt în căutarea a doi mecanici auto. De curând ne-am extins și, desigur avem nevoie și de mai multă forță de muncă. Știu că acesta este locul perfect pentru a găsi forța de muncă necesară deoarece știu că aici vor veni persoane foarte bine pregătite care au beneficiat de cursuri de formare profesională în mai multe domenii, înclusiv in domeniul pe crae noi îl căutăm. Oameni care au fost consiliați, oameni despre care pot afla mai multe de la organizatorii cursurilor.

D.C. Câți angajați aveți în acest moment?

A.D. Momentan avem 4 anagajați, dar, așa cum v-am spus, ne-am extins. Avem nevoie momentan de 2 mecanici auto apoi o să mai căutăm și un electrician auto, și un tinichigiu, dorim să deschidem și o stație de linie ITP, și probabil la un eveniment asemănător îi vom găsi și pe ceilalți angajați.

D.C. Mulțumesc foarte mult și succes în acest proces de căutare!

A.D. Vă mulțumesc frumos!

Raluca Manea, organizator Târg de Job-uri

Dan Cărbunaru. Suntem alături de reprezentantul acestui eveniment, doamna Raluca Manea, cea care ne-a și ajutat cu anunțarea evenimentului în urmă cu câteva zile. CaleaEuropeană a promovat această etapă a proiectului, cea prin care târgul de joburi organizat la Hotel Phoenicia îi ajută și pe cei care îți caută un loc de muncă, dar și pe cei care și doresc să aibă angajați să se întâlnească și să se înțeleagă și să rezolve practic problema celuilalt. Bună seara!

Raluca Manea. Bună seara! Îmi face plăcere să mă aflu alături de dumeavoastră la acest eveniment pe care îl anunțam cu aproximativ o săptămână în urmă și în care făceam un apel către angajator să vină să își prezinte ofertele de muncă celor pe care i-am cursat noi, dar nu numai, în cadrul proiectului “Șansă la un viitor mai bun” care și-a propus să curseze peste 1000 de oameni în domeniile mecanic auto, tinichigiu-vopsitor auto, sudor electric, electrician auto, dar și cursuri pe care le-a făcut partenerul Euroclass, îngrijitoare bătrâni la domiciliu, lucrător în comerț, îngrijitoare copii, operator-calculator. Cursurile de antreprenoriat au fost obținute pe ultima sută de metri. În urmă cu o săptămână am reușit să facem trei cursuri de antreprenori , cursuri scurte, nu de calificare, ci de specialziare, în urma cărora am avut neașteptate dorințe ale cursanților de a fi angajați și de a-și deschide societăți comerciale sau, de exemplu, cineva a spus că vrea să își deschidă un cabinet psihologic pentru că are studii în acest doemniu.

D.C. De ce spuneți neașteptate? Lăsând la o parte zona formală. E aproape impresionant să poți găsi 1000 de oameni în cadrul unui proiect, doar un an în care să se pregătească, să învețe, să meargă la cursuri, și apoi să se și angajeze. A fost o surpriza plăcută, din câte înțeleg de la dumneavoastră.

R.M. Da, a fost o surpriză plăcută deoarece, când ne-am gândit și am realizat că numărul lor va depăși sau se apropie de 1000… La începutul proiectului ne-am gândit că nu vom avea de unde să găsim acești posibili cursanți. Într-adevăr, după 2-3 luni de la începerea activității de consiliere, ne-am format grupele, destul de repede am avut feedback-ul cursanților, s-au prezentat, s-au înscris. Cursurile s-au derulat destul de rapid. Deși proiectul nostru se încheia la 30 septembrie, noi în data de 15 septembrie aveam toate cursurile aprobate prin proiectul fianțat încheiate. Într-adevăr, am mai cerut suplimentarea cu o grupă de sudor electric; rămăsese o parte din buget necheltuită și aceste trei grupe de antreprenoriat au fost examinate. Două dintre acestea, de fapt, urmând ca cea din Argeș să treacă și ea prin același proces.

D.C. Cum vi s-a părut această seară? Sunt deja câteva ore, încă din timpul zilei sunt aici și angajatori și angajați sau potențial angajați au intrat în dialog. Ați oferit chiar și servicii de consiliere la completarea CV-ului. Am discutat cu o doamnă consilier și mi-am dat seama că era foarte practic sprijinul. Erau foarte mulți oameni care doreau să se angajeze, dar poate nu cunoșteau practic cum să-și completeze un CV-ul.

R.M. Da, de multe ori, deși te gândești să căuți un loc de muncă și să mergi la un târg de joburi ai emoțiile că nu știi ce persoane vei întâlni la interviu și atunci am venit în sprijinul potențialilor angajați. Ne dorim ca un număr cât mai mare din cei care au particiapat astăzi să obțină un contract de muncă iar noi să le dăm subvenția de 220 lei care este un bonus pentru că își găsesc un loc de muncă în cadrul proiectului nostru. Vream să spun că ne-am gândit ca consilierul nostru de consiliere, informare și orientare, mediere pe piața muncii să le dea acest sprijin tocmai pentru a-i ajuta să treacă peste acest hop pe care doreau dânșii să treacă și să îi încurajeze, să-i determine și să-i facă să fie cât mai hotărâți, să fie mai prezenți la interviu decât să plece cu acea emoție specifică acestei etape. Din fericire, am găsit printre angajatorii noștri persoane care chiar doresc să angajeze și au nevoie de angajați în diversele domenii prezente la acest târg de joburi. Voiam să spun care sunt domeniile în care sunt activi angajatorii noștri. Service-urile auto au fost pe primul loc, firmele reprezentante aici, transporturile, firme de construcții – demolări, amenajări atât clădiri noi cât și istorice, lucru ce este necunoscut pe piața locurilor de muncă în România – am avut o firmă ce căuta croitori, lucru interesant din punctul meu de vedere pentru că noi nu am cursat persoane de acest tip și lucrători în comerț care sunt cei mai căutați la ora actuală pentru că toți au nevoie de lucrători în comerț.

D.C. Mulțumesc foarte mult! Interesant că paleta de alegeri a fost destul de diversă iar acest lucru s-a văzut și în discuțiile pe care noi le-am avut cu angajatorii sau cu peroanele care doreau să se angajeze. E un lucru bun pentru că ați reușit să pregătiți într-un timp atât de scurt 1000 de oameni și să le oferiți și ocazia multora dintre ei de a se angaja. Vă doresc succes în continuare și să sperăm că un număr cât mai mare dintre cei care se află aici să își fi rezolvat probelemele, mai ales că soluția se află la partenerul de dialog. Întotdeauna angajatorul și angajatul au fost astăzi față în față.

R.M. Vă mulțumesc!

Interviu pre-eveniment – Raluca Manea, organizator

Acest proiect face parte din Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, iar obiectivul său general este facilitarea accesului pe piaţa muncii a 1.100 de persoane din grupul ţintă al proiectului (şomeri, şomeri de lungă durată, persoane inactive, persoane în căutarea unui loc de muncă) în vederea creşterii ratei de ocupare din Regiunile Bucureşti-Ilfov, Sud-Muntenia şi Sud Est.

Grupul țintă este reprezentat de:

  • 125 persoane în căutarea unui loc de muncă (persoana care face demersuri pentru a-şi găsi un loc de muncă);
  • 75 persoane inactive (persoana, indiferent de vârstă, care declară că nu desfăşoară o activitate economico-socială);
  • 450 şomeri (înregistraţi sau neînregistraţi);
  • 300 şomeri de lungă durată (persoana de peste 25 de ani care este şomer pe o perioadă mai mare de 12 luni);
  • 150 şomeri de lungă durată tineri (persoana între 16 şi 25 de ani care este şomer pe o perioadă mai mare de 6 luni);

Acest program presupune servicii de informare şi consiliere profesională pentru următoarele meserii: mecanic auto, electrician electronist auto, tinichigiu vopsitor auto, sudor electric, îngrijitoare copii, îngrijitoare bătrâni la domiciliu, lucrător în comerţ, iniţiere operare calculator. Totodată, persoanele participante la proiect dobândesc competențe după cum urmează:

124 de persoane absolvente ale cusului de sudor electric (identificarea sdv-urilor şi echipamentelor de lucru, pregătirea operaţiei de sudare, executarea operaţiei de sudare, efectuarea lucrărilor de sudură electrică prin presiune);

97 de persoane absolvente ale cursului de ingrijitoare copii (completarea fisei de îngrijiri a copilului asistat, planificarea activitatii zilnice, acordarea ingrijirilor igienice si a primului ajutor copilului asistat, asigurarea alimentației si administrarea acestora, mobilizarea și transportul copilului asistat, respectarea si aplicarea prescripțiilor medicale, supravegherea starii de sanatate a persoanei asistate);

102 persoane absolvente ale cursului de ingrijitoare bătrâni la domiciliu (completarea fisei de îngrijiri a persoanei asistate, planificarea activitatii zilnice, acordarea ingrijirilor igienice si a primului ajutor persoanei asistate, asigurarea confortului si a alimentației si adminstrația acestora, mobilizarea și transportul persoanei asistate, respectarea si aplicarea prescripțiilor medicale, supravegherea starii de sanatate a persoanei asistate);

196 de persoane absolvente ale cursului de lucrător în comerţ (comunicare in limba oficiala si limbi straine; competente de baza in matematica, stiinta, tehnologie; competente informatece, sociale, civile, antreprenoriale si de exprimare; asigurarea calitatii; aplicarea normelor de sanatate si securitate in munca; asigurarea normelor de igiena, sanitar-veterinare si de protectie a mediului; asigurarea cadrului general de desfasurare a activitatii punctului de vanzare; prezentarea produselor si serviciilor aferente vanzarii; realizarea vanzarii; intocmirea situatiei vanzarilor si raportarea acestora; actualizare stocurilor de produse).

Nu în ultimul rând, târgul de joburi organizat în cadrul proiectului “Şanse la un viitor mai bun” aduce laolaltă candidaţi cu experienţă şi tineri cu perspective profesionale deosebite în domeniile în care au fost certificaţi.

Detalii suplimentare pot fi oferite la următorele coordonate:

e-mail: raportare126209@gmail

website: sanselaunviitormaibun.ro

.

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și doctorand în domeniul reasigurării strategice a NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

EVENIMENTE

Dezbatere cu Ambasadorul României în SUA despre parteneriatul strategic România-SUA, la un nou curs-eveniment online, deschis tuturor studenților SNSPA

Published

on

© Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Romanian Embassy in US/ Facebook

Joi, 14 ianuarie 2021, ora 18:00, echipa masteratului “Politică și economie europeană”, din cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană (SNSPA) invită studenții și cadrele didactice SNSPA să participe online la o nouă întâlnire, organizată în cadrul seriei de cursuri-eveniment la care sunt invitați experți în diplomația economică europenă contemporană.

Seria de evenimente din anul 2021 este deschisă de E.S. George Cristian Maior, Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii.

Anul 2021 reprezintă un moment de referință atât pentru relațiile bilaterale dintre România și Statele Unite ale Americii, precum și din perspectiva așteptărilor existente față de leadership-ul american. În anul 2021 se împlinesc 10 ani de la semnarea Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI și de la semnarea acordului între România şi Statele Unite ale Americii privind amplasarea în România a sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al Statelor Unite.

De asemenea, având în vedere noile provocări globale și mai ales situația tensionată cauzată de problemele socio-economice determinate de pandemia Covid-19, atât acasă, în Europa, dar și în Statele Unite ale Americii, considerăm că este deosebit de important pentru comunitatea SNSPA să înțeleagă dinamica și perspectivele relațiilor transatlantice.

Studenții SNSPA pot participa la această întâlnire online, completând acest formular. După confirmarea participării veți primi link-ul Webex prin care vă veți putea alătura evenimentului.

Continue Reading

EVENIMENTE

Compania Leviatan felicită think tank-ul New Strategy Center pentru lansarea volumului “Post pandemic world. Perspectives on foreign and security policy”

Published

on

© New Strategy Center

Compania Leviatan Design a felicitat vineri think tank-ul New Strategy Center pentru lansarea volumului “Post pandemic world. Perspectives on foreign and security policy”, apariția acestui proiect fiind susținută de această companie.

“Leviatan felicită fundația New Strategy Center și pe editorii cărtii “Post pandemic world Perspectives on foreign and security policy” și mulțumește pe această cale acestora pentru șansa de a putea susține acest proiect, care din perspectiva noastră reprezintă o sublimare valoroasă și necesară a expertizei specialiștilor din domenii interdependente, precum științe politice, economie, diplomație, securitate sociologie, asupra acestui eveniment istoric și global anticipând impactul potențial asupra existenței viitoare”, a transmis directorul general al companiei, Cătălin Podaru, într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

“Cartea reprezintă o “ocheadă” în viitor și poate fi de utilitate crucială decidenților atât din structurile statale cât și din mediu economic, dar și în plan personal în vederea adaptării timpurii și resetării paradigmelor actuale”, a mai spus acesta.

Leviatan Design este o companie românească cu cu rol de proiectant general pentru proiecte de infrastructură de apărare și NATO.

New Strategy Center, în parteneriat cu Editura Curtea Veche, a lansat joi cartea “Post-Pandemic World. Perspectives on Foreign and Security Policy”.

Evenimentul de lansare, organizat în format online, a fost transmis LIVE pe CaleaEuropeană.ro.

Volumul în limba engleză, al cărui editori sunt doamna Olivia Toderean, diplomat, ambasadorul Sergiu Celac, fost ministru de Externe și președinte de onoare al New Strategy Center și domnul George Scutaru, director general al New Strategy Center, cuprinde 25 de contribuții semnate de oficiali și experți din sfera relațiilor internaționale și securității, atât din România, cât și din străinătate.

Prefața este scrisă de ambasadorul Wolfgang Ischinger, președintele Conferinței de Securitate de la München, iar postfață este semnată de ambasadorul Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO.

Printre autorii români ai volumului se numără domnul Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe,  domnul Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale, foști miniștrii de Externe și ai Apărării, cum ar fi Sergiu Celac, Lazăr Comănescu, Cristian Diaconescu, Mihnea Motoc, domnul Ionel Nițu, președintele NSC, ambasadorii Doru Costea și Gheorghe Magheru,  doamna Oana Popescu-Zamfir, directorul Global Focus Center. Generalul (ret.) Sir James Everard, fost Locțiitor al Comandamentului Suprem al Forțelor Aliate în Europa (Marea Britanie), Dr. Russell Berman, profesor la Stanford University (SUA), ambasadorul Ichiro Fujisaki, președinte al Nakasone Peace Institute (Japonia), Generalul (ret.) Vincenzo Camporini, fost Șef al Statului Major al Apărării (Italia), domnul Michele Nones, vicepreședinte al Instituto Affari Internazionali (Italia), Dr. Bruno Tertrais, director adjunct al Fondation pour la Recherché Strategique (Franța), Dr. Phillip Petersen, președinte al New Generation Warfare Centre (SUA), sunt doar câțiva dintre experții străini de calibru ce figurează la rândul lor ca autori.

Eseurile abordează o gamă largă de subiecte, de la schimbările din configurația geopolitică globală până la provocările actuale și emergente ale securității mondiale, într-un mediu din ce în ce mai competitiv și controversat. Autorii explorează evenimentele majore care modelează politicile externe, de apărare și de securitate ale statelor, analizând, de asemenea, și rolul noilor tehnologii, al extinderii competiției în mediul cibernetic și în cel spațial, al evoluției amenințărilor de tip hibrid. Unii autori se referă și la eroziunea normelor internaționale și a instituțiilor multilaterale și, nu în ultimul rând, la procesele care constituie o amenințare la adresa sistemului democratic.

Cartea „Post-Pandemic World. Perspectives on Foreign and Security Policy” poate fi achiziționată de pe site-ul editurii Curtea Veche (https://www.curteaveche.ro/p/post-pandemic-world-perspectives-on-foreign-and-security-policy) sau în format ebook (https://www.curteaveche.ro/p/post-pandemic-world-perspectives-on-foreign-and-security-policy-ebook).

Continue Reading

EVENIMENTE

New Strategy Center lansează cartea “Post-Pandemic World. Perspectives on Foreign and Security Policy” (LIVE 17 decembrie ora 16:00)

Published

on

© New Strategy Center

New Strategy Center, în parteneriat cu Editura Curtea Veche, lansează joi, 17 decembrie, între orele 16.00-17.30, cartea „Post-Pandemic World. Perspectives on Foreign and Security Policy”, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Lansarea va fi în format online și va putea fi urmărită live pe www.newstrategycenter.ro și, de asemenea, pe platforma Calea Europeană, accesând www.caleaeuropeană.ro și pagina de Facebook Calea Europeană.

Evenimentul va fi organizat sub forma unei dezbateri, moderate de ambasadorul Sergiu Celac și Dr. Olivia Toderean, doi dintre editorii acestui volum.

Veți putea cunoaște opiniile despre efectele pandemiei asupra securității internaționale ale unora dintre autorii acestei cărți, care participă online la lansare, cum ar fi ambasadorul Sorin Ducaru, directorul Centrului Satelitar al UE și președinte de onoare al Consiliului Științific al New Strategy Center, Dr. Antonia Colibășanu, analist al Geopolitical Futures, Dr. Charles Powell, director al ELCANO Royal Institute (Spania), Dr. Adam Eberhardt, director al Centre for Eastern Studies – OSW (Polonia), Dr. Harlan Ullman, senior advisor la Atlantic Council (SUA), Dr. Karsten Friis, director al Departamentului de Cercetare pentru Securitate și Apărare din cadrul Norwegian Institute of International Affairs (Norvegia).

Volumul în limba engleză, al cărui editori sunt doamna Olivia Toderean, diplomat, ambasadorul Sergiu Celac, fost ministru de Externe și președinte de onoare al New Strategy Center și domnul George Scutaru, director general al New Strategy Center, cuprinde 25 de contribuții semnate de oficiali și experți din sfera relațiilor internaționale și securității, atât din România, cât și din străinătate.

Prefața este scrisă de ambasadorul Wolfgang Ischinger, președintele Conferinței de Securitate de la München, iar postfață este semnată de ambasadorul Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO.

Printre autorii români ai volumului se numără domnul Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe,  domnul Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale, foști miniștrii de Externe și ai Apărării, cum ar fi Sergiu Celac, Lazăr Comănescu, Cristian Diaconescu, Mihnea Motoc, domnul Ionel Nițu, președintele NSC, ambasadorii Doru Costea și Gheorghe Magheru,  doamna Oana Popescu-Zamfir, directorul Global Focus Center. Generalul (ret.) Sir James Everard, fost Locțiitor al Comandamentului Suprem al Forțelor Aliate în Europa (Marea Britanie), Dr. Russell Berman, profesor la Stanford University (SUA), ambasadorul Ichiro Fujisaki, președinte al Nakasone Peace Institute (Japonia), Generalul (ret.) Vincenzo Camporini, fost Șef al Statului Major al Apărării (Italia), domnul Michele Nones, vicepreședinte al Instituto Affari Internazionali (Italia), Dr. Bruno Tertrais, director adjunct al Fondation pour la Recherché Strategique (Franța), Dr. Phillip Petersen, președinte al New Generation Warfare Centre (SUA), sunt doar câțiva dintre experții străini de calibru ce figurează la rândul lor ca autori.

Eseurile abordează o gamă largă de subiecte, de la schimbările din configurația geopolitică globală până la provocările actuale și emergente ale securității mondiale, într-un mediu din ce în ce mai competitiv și controversat. Autorii explorează evenimentele majore care modelează politicile externe, de apărare și de securitate ale statelor, analizând, de asemenea, și rolul noilor tehnologii, al extinderii competiției în mediul cibernetic și în cel spațial, al evoluției amenințărilor de tip hibrid. Unii autori se referă și la eroziunea normelor internaționale și a instituțiilor multilaterale și, nu în ultimul rând, la procesele care constituie o amenințare la adresa sistemului democratic.

Reamintim că în luna iulie a acestui an, New Strategy Center a lansat volumul în limba română „Lumea de mâine. Ce urmează după pandemie?”, lucrare care conține eseuri ale unor autori români și străini, ce analizează impactul pandemiei asupra mai multor domenii de activitate, de la relații internaționale la economie, de la securitate la impactul social, de la modificările asupra stilului de viață la schimbările în plan tehnologic. Acest volum a fost tipărit tot la Curtea Veche, în cadrul parteneriatului încheiat între această editură și New Strategy Center.

Cartea „Post-Pandemic World. Perspectives on Foreign and Security Policy” poate fi achiziționată de pe site-ul editurii Curtea Veche (https://www.curteaveche.ro/p/post-pandemic-world-perspectives-on-foreign-and-security-policy) sau în format ebook (https://www.curteaveche.ro/p/post-pandemic-world-perspectives-on-foreign-and-security-policy-ebook).

Continue Reading

Facebook

ROMÂNIA11 mins ago

Ambasadorul Germaniei la București: Ne-am bucura să întâmpinăm România în zona euro de îndată ce condițiile sunt îndeplinite

ENGLISH28 mins ago

French-German Day. Ambassadors Laurence Auer and Cord Meier-Klodt: Europe was made possible because two countries decided to reconciliate. The spirit of the Elysée Treaty shaped EU’s recovery fund

PPE1 hour ago

Grupul PPE-CoR la lansarea Platformei Broadband 2021: Tehnologia digitală, imperativă pentru a asigura continuarea vieții profesionale și private în contextul pandemiei COVID-19

COMISIA EUROPEANA1 hour ago

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, mesaj pentru președintele turc Recep Tayyip Erdogan: Dialogul este esenţial, dar aşteptăm gesturi credibile pe teren

PARLAMENTUL EUROPEAN2 hours ago

PE cere un act legislativ care să garanteze lucrătorilor dreptul de a se deconecta digital de la lucru fără repercusiuni negative

Corina Crețu2 hours ago

Corina Crețu a votat în PE pentru investiții mai mari în locuințe decente și la prețuri accesibile: Sper ca tinerii să nu mai sufere că nu au acces la o locuință, condiție esențială pentru o viață decentă

INTERVIURI2 hours ago

EXCLUSIV Ambasadorii Franței și Germaniei, interviu de Ziua reconcilierii franco-germane: Am adus mai multă pace și prosperitate Europei, iar împreună cu România construim un viitor european comun

Daniel Buda3 hours ago

Eurodeputatul Daniel Buda a votat în favoarea alocării mai multor fonduri pentru sprijinirea celor mai defavorizate persoane din Europa în faza de redresare

ROMÂNIA3 hours ago

România are noi ambasadori în Marea Britanie și în Rusia. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de acreditare pentru 12 șefi de misiuni diplomatice

INTERNAȚIONAL3 hours ago

Ministrul de externe Bogdan Aurescu a informat Comitetul Evreiesc American că România aproape a finalizat aprobarea primei Strategii Naţionale pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului

Dragoș Pîslaru2 days ago

Dragoș Pîslaru: Statele membre ar trebui să profite de majorarea de 3% din FEAD pentru a sprijini persoanele defavorizate în timpul pandemiei COVID-19

Eugen Tomac2 days ago

Eugen Tomac i-a solicitat șefului politicii externe a UE să creeze mecanisme care să condiționeze sprijinul financiar acordat partenerilor de garantarea accesului minorităților naționale la educație în limba maternă

RENEW EUROPE2 days ago

Președintele Consiliului European îi propune lui Joe Biden ca în prima zi de mandat la Casa Albă să construiască un nou pact fondator cu UE pentru „o lume mai bună”

COMISIA EUROPEANA2 days ago

Președinta Comisiei Europene: Jurământul lui Joe Biden, un mesaj de speranță pentru o lume care așteaptă ca SUA să revină în cercul de state cu idei similare

Eugen Tomac3 days ago

Eurodeputatul Eugen Tomac: Rusia de astăzi se transformă într-un gulag și UE are obligația să acționeze

ROMÂNIA6 days ago

Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat împotriva COVID-19: Am vrut să dau un semnal românilor să se vaccineze

U.E.1 week ago

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan dorește să ”repună pe șine” relațiile Turciei cu UE: Este prioritatea noastră să facem din 2021 un an de succes

ROMÂNIA2 weeks ago

Premierul Florin Cîțu: Intenţia noastră este ca de la jumătatea săptămânii viitoare să trecem la etapa a doua de vaccinare

Gheorghe Falcă4 weeks ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă se va vaccina împotriva COVID-19 și îndeamnă la responsabilitate pentru „noi și cei de lângă noi”: Vaccinarea, testul nostru de maturitate

ROMÂNIA4 weeks ago

Campania de vaccinare anti-Covid în România începe cu asistenta care a preluat primul pacient infectat cu virusul SARS-CoV-2

Advertisement
Advertisement

Trending